Priset på barn och andra människor

11.04.2018 kl. 20:41

Nu är jag arg. Varje gång jag knäpper på radion i dag får jag höra att vår fantastiska regerings senaste giv är att vi alla ska få en personlig prislapp för vår sjukvård, och att någon räknat ut att det kostar 150.000 att föda upp ett barn. Skitsnack, säger jag, om någon skulle fråga.

Våra ungar har i alla fall inte kostat så mycket. Vi har haft mat på bordet varje dag och tak över huvudet. Vad beträffar dyra nöjen så har man så roligt som man gör sig. De har själva fått välja vilken utbildning de varit intresserade av, och vi har bekostat skolan utan några problem.

Och ifall de skulle ha kostat så mycket som 150.000, och vi i stället levat utan barn, så skulle vi ha haft 450.000 på kontot i dag, som 62-åringar. Och vad skulle vi med de pengarna till? Inga pengar i världen uppväger att ha 3 barn och 4 barnbarn, som man får umgås med så mycket man vill.

Och undersökningen som visade att barn belastar miljön! Otroligt! Inte ens Kinas 2-barnspolitik visade sig vara någon bra lösning.

Nej vet ni, unga fertila människor! Fundera inte på pengarna, utan försök få de barn ni önskar er! Det är inte alla förunnat. Visst känns småbarnsåren ibland som en enda lång uppförsbacke med för litet sömn, men innan man vet ordet av har de små liven vuxit upp.

Låt alla blommor blomma!

https://https://sevendays.vasabladet.fi/blogoteket/

Det är jag som är Ulla-Maj. Jag fyllde 60 hösten 2016. Det känns som en utmärkt ålder. Jag gillar att skriva och att fotografera. Den här bloggen materialiserar en av mina drömmar.

Kjell är min gubbe sedan 40 år. Vi har tre vuxna barn, fyra barnbarn, hund (Nelli), katt (Hallux) och ett par bikupor. Vi bor i ett egnahemshus i Pedersöre med stor vanskött trädgård.

Bamse är vår båt, en 35 fot lång, gaffelriggad ketch av Colin Archer-typ. Den är ett hemmabygge från början till slut. Skrovet är gjutet i betong, inredning och däck är i furu. Den sjösattes 1999 och har tagit oss på otaliga äventyr sedan dess. Den encylindriga tändkulemotorn Bolinder från 1940-talet har 25 effektiva hästkrafter. Motorn dunkar trofast hur länge som helst, om än rätt högljutt. Den ger Bamse en måttlig fart på knappt 6 knop vid lugnt väder.

Tanken med bloggen var att berätta om våra långfärder till sjöss. Eftersom båten står på land största delen av året blir det många blogginlägg om en massa andra ämnen också. Det kan gälla vardagsliv och –göromål, husmorstips, dråpliga minnen och vad som råkar vara aktuellt. Välkommen till bamsbloggen!

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar