Om att måla ett rum, vecka efter vecka

09.06.2018 kl. 21:19

Nu haver jag målat precis överallt, men är ändå inte färdig. Det är en överraskning att det finns så oändligt mycket att måla i ett rum på 26 m2. Jag har de senaste fem veckorna målat taket, väggarna, golvet, listerna, spisen, och nu senast fönsterbågar och -karmar, men ännu är det inte klart. I dag kände vi oss väldigt lättade över att inte behöva börja bygga ett helt hus. Vi är nog för gamla för sånt. Förvisso har jag gjort annat än målat också.

Barnbarnen har varit här i flera omgångar, och då har vi enbart satsat tid på dem.

Moffa fick börja hjälpa till med årets barkbåtsflotta.

Vid villan längtar jag hett efter en köksinredning med diskbänk. (Den ska bli grön.) Det är nästan det enda som fattas nu, så jag är vid gott mod.

Vi borde också fortsätta med att slipa och owatrola Bamses däck.

Bamsefar har gjort ett början före regnet, men grovjobbet återstår ännu. Det ska bli euforiskt att få ett blänkande däck och få styra ut till havs. Men allt har sin tid. Lyckligtvis har vi möjlighet att disponera vår tid så som det bäst behövs. Här ska nog bli både långfärder och villaliv (med kök!) vad det lider. Vi mårar på.

 

https://https://sevendays.vasabladet.fi/blogoteket/

Det är jag som är Ulla-Maj. Jag fyllde 60 hösten 2016. Det känns som en utmärkt ålder. Jag gillar att skriva och att fotografera. Den här bloggen materialiserar en av mina drömmar.

Kjell är min gubbe sedan 40 år. Vi har tre vuxna barn, fyra barnbarn, hund (Nelli), katt (Hallux) och ett par bikupor. Vi bor i ett egnahemshus i Pedersöre med stor vanskött trädgård.

Bamse är vår båt, en 35 fot lång, gaffelriggad ketch av Colin Archer-typ. Den är ett hemmabygge från början till slut. Skrovet är gjutet i betong, inredning och däck är i furu. Den sjösattes 1999 och har tagit oss på otaliga äventyr sedan dess. Den encylindriga tändkulemotorn Bolinder från 1940-talet har 25 effektiva hästkrafter. Motorn dunkar trofast hur länge som helst, om än rätt högljutt. Den ger Bamse en måttlig fart på knappt 6 knop vid lugnt väder.

Tanken med bloggen var att berätta om våra långfärder till sjöss. Eftersom båten står på land största delen av året blir det många blogginlägg om en massa andra ämnen också. Det kan gälla vardagsliv och –göromål, husmorstips, dråpliga minnen och vad som råkar vara aktuellt. Välkommen till bamsbloggen!

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar