I väntan på festen

14.08.2018 kl. 19:00

Vi har som sagt bröllop på kommande. De unga tu har bott ihop i flera år och har en 1.5 åring ihop. De fixar nog sitt bröllop själva. Vår insats inskränker sig mest till barnpassning. Dessutom har jag lovat fixa förrätten.

Ett nog så viktigt moment är att slipa upp fötterna så att jag kan ta på strumpbyxor. Det måtte vara flera år sen sist. Min föresats är att strumpbyxorna ska hålla till festen efter vigseln. Denna sommar torde de flesta vilja visa upp sina bruna ben, men så finns det ju de här med äckliga lila åderbråck, som behöver döljas bakom strumpor, eller helst långkalsonger.

Jag ska försöka hålla ordning på lillkillen från fotograferingen och tills han blir trött på kvällen. Då far vi till fammos och går till sängs. Jag räknar med att festklänningen ser ut därefter, och inget ont i det. Jag betraktar jobbet som ett riktigt förtroendeuppdrag.

Han är van att vara vid fammos och är nöjd och trygg här.

I kväll passade jag på att handla ingredienser till röran som ska smaksätta kavringssnittarna med gravad lax. Det blir nog ett mästarprov att få till den. 

Men till dess är det ett par dagar med barnpassning. Jag får återkomma när tillvaron återgått till det normala. Sen har vi bara ett barn kvar att gifta bort!

https://https://sevendays.vasabladet.fi/blogoteket/

Det är jag som är Ulla-Maj. Jag fyllde 60 hösten 2016. Det känns som en utmärkt ålder. Jag gillar att skriva och att fotografera. Den här bloggen materialiserar en av mina drömmar.

Kjell är min gubbe sedan 40 år. Vi har tre vuxna barn, fyra barnbarn, hund (Nelli), katt (Hallux) och ett par bikupor. Vi bor i ett egnahemshus i Pedersöre med stor vanskött trädgård.

Bamse är vår båt, en 35 fot lång, gaffelriggad ketch av Colin Archer-typ. Den är ett hemmabygge från början till slut. Skrovet är gjutet i betong, inredning och däck är i furu. Den sjösattes 1999 och har tagit oss på otaliga äventyr sedan dess. Den encylindriga tändkulemotorn Bolinder från 1940-talet har 25 effektiva hästkrafter. Motorn dunkar trofast hur länge som helst, om än rätt högljutt. Den ger Bamse en måttlig fart på knappt 6 knop vid lugnt väder.

Tanken med bloggen var att berätta om våra långfärder till sjöss. Eftersom båten står på land största delen av året blir det många blogginlägg om en massa andra ämnen också. Det kan gälla vardagsliv och –göromål, husmorstips, dråpliga minnen och vad som råkar vara aktuellt. Välkommen till bamsbloggen!

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar