Full rulle, sa Sven Melander

24.11.2018 kl. 21:41

Det känns som om vi hunnit med mycket den här veckan.

Isen har börjat lägga sig i vår hamnvik, och höll att gå på i fredags. Nu får vi lägga villalivet på is ett tag.

Volvos instrumentbräde blev slaktat för en ynklig lampas skull. Mycket skrik för lite ull, kan man gott säga. Men Bamsefar hade läst på noggrannt, och gjorde precis enligt handboken, och minsann fick han ihop det hela igen, och de nya lamporna lyste som de skulle.

Han har också jobbat flitigt i båthuset, och renoverat och satt upp skåp för verktyg och annat. De gamla skåpen köpte vi för 100 mark när byahemmets kök renoverades för 20 år sen. Sedan dess har vi lagrat dem i en del av det forna hönshuset, så delar av socklarna har ruttnat bort. Skåpen har också blivit kringflyttade, likt vår övriga egendom. Detta har varit en ren pina, för de är jättetunga att rubba för två personer. Nu får han äntligen plocka in sina verktyg i hyllorna, och kommer möjligen att hitta sina saker i fortsättningen. De senaste 40 åren har mycket tid gått åt att leta efter grejor. Smeito eller en skarvsladd är kanske i något av 4 rum i källaren, eller i garaget, eller i föuse, eller i någon vrå i båthuset. Eller eventuellt i torken. I något fall har någon av pojkarna lånat den, så han har letat helt i onödan. Nu ska det bli ordning och reda.

Eftersom det inte funnits några avställningsytor hittills har maskinerna varit fullstaplade med saker, som måste flyttas någon annanstans när maskinen ska användas, och så vidare. Man tror knappt att det är sant att det är slut på röran.

På fredag kväll hade jag en kompis på äppelvinprovning. Vi har inte träffats på länge och hade mycket att ventilera, medan vi provsmakade de fem satserna.

De blev av någon anledning rätt olika, och vi hittade var sin favorit.

Vi fick låna det yngsta barnbarnet över lördagsnatten och har haft riktigt trivsamt. Han börjar prata så smått nu, så det är en rolig tid att få ta del av.

När han åker hem ska jag fortsätta med linnegardinerna. Jag siktar på att få upp dem till första advent, så nu får jag nog ligga i.

 

 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 8 med bokstäver:

http://http://sevendays.vasabladet.fi/blogoteket/

Det är jag som är Ulla-Maj. Jag fyllde 60 hösten 2016. Det känns som en utmärkt ålder. Jag gillar att skriva och att fotografera. Den här bloggen materialiserar en av mina drömmar.

Kjell är min gubbe sedan 40 år. Vi har tre vuxna barn, fyra barnbarn, hund (Nelli), katt (Hallux) och ett par bikupor. Vi bor i ett egnahemshus i Pedersöre med stor vanskött trädgård.

Bamse är vår båt, en 35 fot lång, gaffelriggad ketch av Colin Archer-typ. Den är ett hemmabygge från början till slut. Skrovet är gjutet i betong, inredning och däck är i furu. Den sjösattes 1999 och har tagit oss på otaliga äventyr sedan dess. Den encylindriga tändkulemotorn Bolinder från 1940-talet har 25 effektiva hästkrafter. Motorn dunkar trofast hur länge som helst, om än rätt högljutt. Den ger Bamse en måttlig fart på knappt 6 knop vid lugnt väder.

Tanken med bloggen var att berätta om våra långfärder till sjöss. Eftersom båten står på land största delen av året blir det många blogginlägg om en massa andra ämnen också. Det kan gälla vardagsliv och –göromål, husmorstips, dråpliga minnen och vad som råkar vara aktuellt. Välkommen till bamsbloggen!

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar