Stadsfru för en dag

25.03.2019 kl. 12:49

Förra helgen var det tänkt att vi skulle fara på shoppingresa till Umeå, men utfärden blev inhiberad. När jag nu ska vara barnvakt i stan i två dagar kom jag på att jag skulle shoppa loss här hemma i stället. I allmänhet inskränker sig mitt shoppande till matinköp i samband med veckans körövning.

Förskolebarnet skulle följas till skolan klockan 8, så vi cyklade glatt iväg. Det är bara varuhusen som öppnar så tidigt, så jag traskade pliktskyldigt omkring och kände på damkläder. Minsann hittade jag en jumper/tunika som föll mig i smaken. Det fanns bara restnummer kvar. Den kunde ha varit en storlek större, men...

För att fördriva tiden tills flera affärer öppnade cyklade jag ut till Pavis och hälsade på Bamse. Han mådde fint under sin presenning. Isen låg kvar och nordanvinden bet i öronen. 

Jag började bli hungrig. Vi åt frukost redan klockan 7. Jag hade fantiserat om att avnjuta lunch på ett vegetariskt ställe, där jag brukade äta ibland medan jag jobbade. Nu var klockan bara halv 10 och lunchbaren öppnade först 11. 

Hastigt och lustigt trampade jag hemåt, och köpte en sallad längs vägen. För att nu riktigt shoppa loss köpte jag en burk kalciumpiller också. Snacka om köpfest.

Jag skulle ha köpt konsertbiljetter också, men den kassan tycks vara stängd på måndagar. Jag kan behöva något ärende i morgon också.

Jag hann knappt steka plättar av morgonens överblivna gröt innan det var dags att hämta förskolebarnet.

Det blir nog aldrig någon fin stadsfru av mig, trots att jag riktigt bemödade mig och lämnade vinterhalaren hemma. Men jag uppskattade i alla fall att cykla omkring i vår vackra stad i 2,5 timmar.

Kommentarer (0)
Skriv siffran 4 med bokstäver:

http://http://sevendays.vasabladet.fi/blogoteket/

Det är jag som är Ulla-Maj. Jag fyllde 60 hösten 2016. Det känns som en utmärkt ålder. Jag gillar att skriva och att fotografera. Den här bloggen materialiserar en av mina drömmar.

Kjell är min gubbe sedan 40 år. Vi har tre vuxna barn, fyra barnbarn, hund (Nelli), katt (Hallux) och ett par bikupor. Vi bor i ett egnahemshus i Pedersöre med stor vanskött trädgård.

Bamse är vår båt, en 35 fot lång, gaffelriggad ketch av Colin Archer-typ. Den är ett hemmabygge från början till slut. Skrovet är gjutet i betong, inredning och däck är i furu. Den sjösattes 1999 och har tagit oss på otaliga äventyr sedan dess. Den encylindriga tändkulemotorn Bolinder från 1940-talet har 25 effektiva hästkrafter. Motorn dunkar trofast hur länge som helst, om än rätt högljutt. Den ger Bamse en måttlig fart på knappt 6 knop vid lugnt väder.

Tanken med bloggen var att berätta om våra långfärder till sjöss. Eftersom båten står på land största delen av året blir det många blogginlägg om en massa andra ämnen också. Det kan gälla vardagsliv och –göromål, husmorstips, dråpliga minnen och vad som råkar vara aktuellt. Välkommen till bamsbloggen!

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar