Dagens recept

27.03.2019 kl. 10:16

Det är intressant att vara husmor i ett främmande hushåll ett par dagar. Medan jag låg vaken och väntade på att barnets blodsockervärden skulle stabilisera sig funderade jag på vad jag skulle vilja koka. Hemma vet man vad som finns och vad man har att förhålla sig till, men när man är till främans får man tänka lite vidare.

Ett sådant salladsrecept föddes här om natten, med tanke på vad jag hade i skåpen hemma:

  • bulgurvete
  • wokad lök, morot och broccoli (saltas och peppras)
  • fetaost
  • soltorkad tomat
  • oliver
  • salt, svartpeppar

Jag måste pröva det när jag kom hem på tisdag kväll. En riktig höjdare, om jag får säga det själv!

Som sallassås använde jag hemgjord majonnäs:

  • 1 ägg
  • salt, socker, vitpeppar, senap, vinäger
  • 2 dl matolja

mixas. Oljan hälls försiktigt i medan mixern går. Blir tjock och fluffig.

 

https://https://sevendays.vasabladet.fi/blogoteket/

Det är jag som är Ulla-Maj. Jag fyllde 60 hösten 2016. Det känns som en utmärkt ålder. Jag gillar att skriva och att fotografera. Den här bloggen materialiserar en av mina drömmar.

Kjell är min gubbe sedan 40 år. Vi har tre vuxna barn, fyra barnbarn, hund (Nelli), katt (Hallux) och ett par bikupor. Vi bor i ett egnahemshus i Pedersöre med stor vanskött trädgård.

Bamse är vår båt, en 35 fot lång, gaffelriggad ketch av Colin Archer-typ. Den är ett hemmabygge från början till slut. Skrovet är gjutet i betong, inredning och däck är i furu. Den sjösattes 1999 och har tagit oss på otaliga äventyr sedan dess. Den encylindriga tändkulemotorn Bolinder från 1940-talet har 25 effektiva hästkrafter. Motorn dunkar trofast hur länge som helst, om än rätt högljutt. Den ger Bamse en måttlig fart på knappt 6 knop vid lugnt väder.

Tanken med bloggen var att berätta om våra långfärder till sjöss. Eftersom båten står på land största delen av året blir det många blogginlägg om en massa andra ämnen också. Det kan gälla vardagsliv och –göromål, husmorstips, dråpliga minnen och vad som råkar vara aktuellt. Välkommen till bamsbloggen!

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar