April, april!

04.05.2019 kl. 08:47

Aprilvädret blev försenat. Bättre sent än aldrig, brukar det sägas. Våren får ta paus några dagar, den kommer nog igen. Men nog blir man, åtminstone jag, ruggig, håglös och handlingsförlamad när solen och värmen försvinner. Det känns som om jag bara suttit och tittat i flera dagar nu. Ingen verksamhet lockar.

Men man kan ju fantisera om vad man ska göra SEN. Jag började planera för fest, om ett par veckor. Vi har 40-årig bröllopsdag, och det kan ju vara värt att fira. Jag plockade fram min brudklänning och försökte krypa in i den. Bestämt har jag vuxit en del sedan jag var 23 år. Till och med händerna har blivit så stora att jag med stor svårighet fick dem genom manschetterna. Jag har nog haft riktiga frökenhänder medan jag var fröken. Dragkedjan i ryggen kan jag glömma, men man kunde kanske ordna med snörning och ett vitt tygstycke under? Fler och fler detaljer för festen börjar ploppa fram. Det här kan bli riktigt roligt.

I första maj-helgen tog vi en gammal Jötul-kamin till sommarstugan. Den ska stå i bastukamarn, så får övernattande gäster värma sig och koka mat åt sig.

Jag var till stan och tittade på tapeter här om dagen. De randiga eller prickiga som jag fantiserat om fanns förstås inte. Jag köpte att par restrullar som åtminstone har färgen jag tänkt på. Vi ska se hur det blir, om vi målar väggarna i alla fall. Det är så roligt att göra i ordning i kamarn. Lyckligtvis har vi massor av projekt kvar att beta av vid villan. Ofta brukar folk sluta att besöka sina sommarställen när allt är färdigt. Det är vägen som är mödan värd.

https://https://sevendays.vasabladet.fi/blogoteket/

Det är jag som är Ulla-Maj. Jag fyllde 60 hösten 2016. Det känns som en utmärkt ålder. Jag gillar att skriva och att fotografera. Den här bloggen materialiserar en av mina drömmar.

Kjell är min gubbe sedan 40 år. Vi har tre vuxna barn, fyra barnbarn, hund (Nelli), katt (Hallux) och ett par bikupor. Vi bor i ett egnahemshus i Pedersöre med stor vanskött trädgård.

Bamse är vår båt, en 35 fot lång, gaffelriggad ketch av Colin Archer-typ. Den är ett hemmabygge från början till slut. Skrovet är gjutet i betong, inredning och däck är i furu. Den sjösattes 1999 och har tagit oss på otaliga äventyr sedan dess. Den encylindriga tändkulemotorn Bolinder från 1940-talet har 25 effektiva hästkrafter. Motorn dunkar trofast hur länge som helst, om än rätt högljutt. Den ger Bamse en måttlig fart på knappt 6 knop vid lugnt väder.

Tanken med bloggen var att berätta om våra långfärder till sjöss. Eftersom båten står på land största delen av året blir det många blogginlägg om en massa andra ämnen också. Det kan gälla vardagsliv och –göromål, husmorstips, dråpliga minnen och vad som råkar vara aktuellt. Välkommen till bamsbloggen!

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar