Som gjord med yxa och fötter

14.05.2019 kl. 19:43

Detta inlägg är inget för artesaner.

Kökshyllan för bastukamarn är färdig. Uppbyggliga kommentarer som

"räckte spackelburken?" och

"man kunde breda en duk över och lyfta kanten när man ska ha något från hyllan" och

"man kan också värma bastun med den" och

"den skulle hålla för en pansarvagn" har jag verkligen inte hört.

Förvisso blev det förvånansvärt stora springor i hylländarna, och nog behövdes en hel del spackel, och till och med ett par lister på ett ställe. Men springorna försvinner under ett snyggt hyllpapper. Och nog blev hyllan tung, men då står den ju stadigt.

Jag kunde faktiskt slå mig på masstillverkning och börja sälja. Villahyllan värstingen – praktisk och snygg i äkta mammakvalitet! Någon som behöver?

 

https://https://sevendays.vasabladet.fi/blogoteket/

Det är jag som är Ulla-Maj. Jag fyllde 60 hösten 2016. Det känns som en utmärkt ålder. Jag gillar att skriva och att fotografera. Den här bloggen materialiserar en av mina drömmar.

Kjell är min gubbe sedan 40 år. Vi har tre vuxna barn, fyra barnbarn, hund (Nelli), katt (Hallux) och ett par bikupor. Vi bor i ett egnahemshus i Pedersöre med stor vanskött trädgård.

Bamse är vår båt, en 35 fot lång, gaffelriggad ketch av Colin Archer-typ. Den är ett hemmabygge från början till slut. Skrovet är gjutet i betong, inredning och däck är i furu. Den sjösattes 1999 och har tagit oss på otaliga äventyr sedan dess. Den encylindriga tändkulemotorn Bolinder från 1940-talet har 25 effektiva hästkrafter. Motorn dunkar trofast hur länge som helst, om än rätt högljutt. Den ger Bamse en måttlig fart på knappt 6 knop vid lugnt väder.

Tanken med bloggen var att berätta om våra långfärder till sjöss. Eftersom båten står på land största delen av året blir det många blogginlägg om en massa andra ämnen också. Det kan gälla vardagsliv och –göromål, husmorstips, dråpliga minnen och vad som råkar vara aktuellt. Välkommen till bamsbloggen!

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar