Skärivädre

24.05.2019 kl. 18:58

I princip städar jag hemma inför ett kalas på söndag. Men Bamsefar behövde ett par mått från villan, för en vedabänk han jobbar med. Själv ville jag ha signalflaggorna från Bamse. Jag borde inte ha tagit dit dem alls, men jag tänkte inte så långt framåt när det begav sig. Vi kom på ett par stadsärenden också. Alltså skippade jag städningen. 

Ute vid slipen var det blåsigt och disigt och småregnade. Någon sjöfärd lockade inte. Det enda rätta hade varit att sitta inne i Bamses ruff och elda i kaminen. Bryggan där vi brukar ha jollen är riven, så nu måste den släpas över stora vassa stenar för att kunna sjösättas. Till det behöver man vara två. Småningom ska vi fixa till en egen brygga åt den.

Då vi kom hem plockade jag ihop lite mat, och sen styrde vi mot Sommarskäret. Där är vädret alltid rätt.

Om det blåser och regnar ute kan man sitta inne och elda.

Jag tror nog att jag hinner städa det sista i morgon. Och sist och slutligen är det bara familjen och nära bekanta som kommer. För dem behöver jag inte "päss", göra mig bättre än jag är. De vet nog den nakna sanningen om ordningen hemma hos oss. Det viktiga är att få träffas och umgås runt matbordet. 

Men först ska vi elda bastun och sova över vid villan, och bara ta det lugnt. Städandet hålls nog kvar tills i morgon.

https://https://sevendays.vasabladet.fi/blogoteket/

Det är jag som är Ulla-Maj. Jag fyllde 60 hösten 2016. Det känns som en utmärkt ålder. Jag gillar att skriva och att fotografera. Den här bloggen materialiserar en av mina drömmar.

Kjell är min gubbe sedan 40 år. Vi har tre vuxna barn, fyra barnbarn, hund (Nelli), katt (Hallux) och ett par bikupor. Vi bor i ett egnahemshus i Pedersöre med stor vanskött trädgård.

Bamse är vår båt, en 35 fot lång, gaffelriggad ketch av Colin Archer-typ. Den är ett hemmabygge från början till slut. Skrovet är gjutet i betong, inredning och däck är i furu. Den sjösattes 1999 och har tagit oss på otaliga äventyr sedan dess. Den encylindriga tändkulemotorn Bolinder från 1940-talet har 25 effektiva hästkrafter. Motorn dunkar trofast hur länge som helst, om än rätt högljutt. Den ger Bamse en måttlig fart på knappt 6 knop vid lugnt väder.

Tanken med bloggen var att berätta om våra långfärder till sjöss. Eftersom båten står på land största delen av året blir det många blogginlägg om en massa andra ämnen också. Det kan gälla vardagsliv och –göromål, husmorstips, dråpliga minnen och vad som råkar vara aktuellt. Välkommen till bamsbloggen!

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar