Hejdå!

07.08.2019 kl. 11:31

Bloggportalen ratata.fi kommer att stänga i september. Jag har efter mycket funderande fattat beslutet att inte starta upp någon ny blogg någon annanstans. Nu får det räcka med skriverier för den här gången.

Jag läste någonstans att det finns ett missnöje över att nutidens unga bloggande influencers uppmuntrar till konsumtion. Där kunde jag ju ha en mission. Man hittar svårligen någon mindre konsumerande och avfallsproducerande person än jag. Sen finns ju den aspekten att min läsekrets knappast hör till dem som behöver frälsas från konsumtion. Och de unga storkonsumenterna är säkert inte intresserade av en lame gammal kärrings skrönor. Så nu sätter jag punkt. Kanske vi syns på facebook!

Tack alla följare för visat intresse! Enligt statistiken är ni många, och jag är ödmjukt förtjust. Det har varit roligt att dela med sig av vår vardag. Vi kör vidare in real life i gamla hjulspår. Fast på sjön blir det inga spår. Där får man söka nya leder varje gång.

Ha det gott alla, och sköt om varandra!

Ulla-Maj Hagvik

Kommentarer (5)
Det har varit intressant att följa era resor med Bamse. Återkommer som följare ifall du ändrar dig. Önskar er allt gott!
MS07.08.19 kl. 17:26
Tack!
Ulla-Maj07.08.19 kl. 18:10
Tack för fina berättelser och tankar om stort som smått. Och nej - konsumtionen främjar du inte, jag är fascinerad av ditt sätt att ta vara på allting.
Annika07.08.19 kl. 19:56
Tack!
Ulla-Maj07.08.19 kl. 20:14
Tack för trevlig läsning!
Helena S/Y Wilma 11.08.19 kl. 23:34

https://https://sevendays.vasabladet.fi/blogoteket/

Det är jag som är Ulla-Maj. Jag fyllde 60 hösten 2016. Det känns som en utmärkt ålder. Jag gillar att skriva och att fotografera. Den här bloggen materialiserar en av mina drömmar.

Kjell är min gubbe sedan 40 år. Vi har tre vuxna barn, fyra barnbarn, hund (Nelli), katt (Hallux) och ett par bikupor. Vi bor i ett egnahemshus i Pedersöre med stor vanskött trädgård.

Bamse är vår båt, en 35 fot lång, gaffelriggad ketch av Colin Archer-typ. Den är ett hemmabygge från början till slut. Skrovet är gjutet i betong, inredning och däck är i furu. Den sjösattes 1999 och har tagit oss på otaliga äventyr sedan dess. Den encylindriga tändkulemotorn Bolinder från 1940-talet har 25 effektiva hästkrafter. Motorn dunkar trofast hur länge som helst, om än rätt högljutt. Den ger Bamse en måttlig fart på knappt 6 knop vid lugnt väder.

Tanken med bloggen var att berätta om våra långfärder till sjöss. Eftersom båten står på land största delen av året blir det många blogginlägg om en massa andra ämnen också. Det kan gälla vardagsliv och –göromål, husmorstips, dråpliga minnen och vad som råkar vara aktuellt. Välkommen till bamsbloggen!

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar